Използвайки този уебсайт, вие се съгласявате със съхраняването на бисквитки на вашето устройство за подобряване на навигацията в сайта, анализиране на използването на сайта и подпомагане на нашите маркетингови усилия. Вижте нашата Политика за поверителност за повече информация.

Лого на IDIT DESIGN STUDIO
Затворете менюто
Здравейте

За проекта

За връзка с вас

Вашето съобщение е изпратено успешно!
Ще се свържем с вас, скоро!
Възникна грешка при изпращането на формата! Опитайте отново или използвайте някой от другите методи за контакти с нас.

Изработка на портал за обяви, управление на реклами, бизнес консултация

дизайн и реализация на виртуален пазар за домашни животни

Изработка на портал за

обяви, управление на

реклами, бизнес консултация

Rancho

Илюстрация на петел
Илюстрация на усмихната кравичка.

За проекта

ЗАДАНИЕ НА КЛИЕНТА

Нашият клиент е животновъд с дългогодишен опит. Идеята му беше да съкрати дистанцията между продавачи и купувачи, като създаде платформа за покупко-продажба на селскостопански животни. Целта – потребителите на сайта лесно да откриват животните, които търсят, а животновъдите безпроблемно да реализират продукцията си. Клиентът се обърна към нас за цялостна разработка на проекта.

НАШЕТО РЕШЕНИЕ

Започнахме с изясняване на бизнес моделите и линията на брандинга. Измислихме име и създадохме визуална идентичност. След това проектирахме и изградихме основния продукт: онлайн портал, в който има два основни акцента: панелът за търсене и бутонът за добавяне на обява. Дизайнът залага на запомняща се цветова комбинация, съчетана с илюстрации в анимационен стил. Включихме специализиран модул за търсене, който включва специфични за бранша критерии. Създадохме изчистена форма за добавяне на обява, чиито полета се актуализират, в зависимост от категорията на животното, което потребителят иска да продаде.

Rancho

www.rancho.bg
Изпълнени услуги
  • Изработка на дизайн система и елементи
  • Custom CMS решение
  • Изработка на електронен портал за обяви
  • Интеграция на SMS разплащания
  • Техническа поддръжка
  • Изготвяне на рекламни материали
  • Управление на рекламата
Уеб дизайн на начална страница на Rancho.bg
 Дизайн на страница Rancho.bg

Постарахме се и търсенето, и публикуването на обяви да става лесно и безпроблемно от всяка точка на България

Поради естеството на селскостопанската работа, ключов фактор при разработката на платформата беше потребителите да могат да я използват лесно и безпроблемно, независимо от обстоятелствата. Ето защо се постарахме да направим изчистен и интуитивен дизайн - без нищо излишно. А при реализацията наблегнахме на техеническата оптимизация на страницата. Така клиентите могат бързо да заредят страницата - дори при по-слаб интернет. Същевременно, това позволява добро индексиране в Google.

Дизайн на мобилната версия на страницата с публикуване на обяви.
 Дизайн на страница Rancho.bg

Прегледът на обявите е структуриран така, че посетителят да може да се ориентира лесно за най-важните детайли

Колко тежи прасето? Тази крава за месо ли се отглежда, или за мляко? На колко месеца е козата? Има ли родословие конят? Кой поема транспорта? Всички тези въпроси са силно специфични за животновъдството и различни за всеки вид селскостопански животни. Ето защо структурирахме прегледа на обявите така, че потребителят да може с един поглед да открие най-важната информация за конкретната категория животни.

Дизайн на обява в Rancho.bg
 Дизайн на страница Rancho.bg

Интуитивно търсене и филтри, създадени специално за бързо откриване на нужните животни

При разработката на модула за търсене отново се съобразихме с особеностите на селскостопанската индустрия. Така създадохме специфични филтри и критерии за търсене, които да помогнат на фермерите само с няколко клика да открият животните, които търсят. Транспортът на селскостопански животни е едно от предизвикателствата за много фермери. Ето защо включихме опция за търсене на обяви спрямо зададена максимална дистанция от определена локация като основен елемент от търсачката.

Търсене в Ранчо.бг
Карти на обявите в Rancho.bg
Дизайн на картата с продуктиДизайн на обява
Дизайн на страницата за закупуване на допълнителни пакети с SMSДизайн на процеса по закупуване на допълнителни пакети с SMS

След детайлен анализ най-удобният метод за разплащане в портала ще е чрез SMS, за това интегрирахме SMS разплащания...

Управлението на всички обяви е интуитивно и мобилно

В днешно време през огромната част от времето, в което сърфираме интернет, използваме смартфон. Поради това е изключително важно мобилната версия да бъде също толкова функционална и интуитивна, колкото десктоп версията на сайта. Така потребителите на сайта могат да управляват своите обяви удобно - по всяко време и от всяко място. От друга страна, администраторите на сайта могат да преглеждат и одобряват новопостъпилите обяви без усилие във всеки момент от деня, в който имат няколко свободни минути.

Потребителски профил в Rancho.bg
Дизайн на уеб сайта Rancho.bg
Дизайн на реклама в социалните мрежи. Дизайн на реклама в социалните мрежи. Дизайн на реклама в социалните мрежи. Дизайн на реклама в социалните мрежи. Дизайн на реклама в социалните мрежи. Дизайн на реклама в социалните мрежи. Дизайн на реклама в социалните мрежи. Дизайн на реклама в социалните мрежи. Дизайн на реклама в социалните мрежи. Дизайн на реклама в социалните мрежи. Дизайн на реклама в социалните мрежи. Дизайн на реклама в социалните мрежи. Дизайн на реклама в социалните мрежи. Дизайн на реклама в социалните мрежи. Дизайн на реклама в социалните мрежи. Дизайн на реклама в социалните мрежи. Дизайн на реклама в социалните мрежи.